Octoberish

7 Окт

(с дата 05.10.2009)

Имам новата идея да пиша поне 3 пъти седмично в блога. Не знам дали да си определя дни за по-сигурно.

Ениуей – първата ми драма за деня е, че ПАК са вдигнали таксата за университета. С 15 лева, да. Но миналата година я вдигнаха с 35. Не е много, ще кажете вие. Ами – не е. Все пак, обаче, не е ли честно да си плащаш такстата каквато е била когато си се записал? В случая 180 лева. Моите 50 лева къде ли не са отишли, но когато събираш от всички студенти по толкова какво става? Изобщо законноли е това, ебати! Друг е въпроса, че когато миналата година обявиха увеличаването на таксите, тези за някои специалности бяха вдигнати почти двойно. И хората бяха принудени да си плащат например 300 лева, когато са влезли и записали първи семестър за 150… Не ме кефи така. В този ред на мисли – отидох до паричния салон да си платя семестъра, но не бях сигурна дали наистина са вдигнали таксите и колко точно трябва да им дам. Лелката ми взе книжката, направи там каквото трябваше и ме погледна тъпо. Поглед, който значеше – Дай сега парите. Не е ли логично да ти кажат все пак каква сума ти искат, вместо да гледат като телета покрай междуселска железница?

За сметка все още има едно място в унито, където е винаги приятно, служителките са любезни и усмихнати. Винаги. И това е библиотеката на катедрата. Дори когато цъфнах по средата на ККС, когато всички са под напрежение, включително и компютрите пълни с разнообразно инфо, дори тогава ме посрещнаха усмихнати и спокойни и се разбрахме съвсем човешки. За последното не бях сигурна до днес, когато отидох да си платя глобата и книжката ми беше върната, акаунта ми оправен и всичко точно. А и очевидно не ме бяха чакали да дойда и да ги питам дали всичко е окей, за да въведат, че съм си върнала книжката. Глобата ми беше само 2.50лв. Едно голямо БРАВО на дамите там!

И тъй като свърших доста работа сутринта реших да се поглезя с последния брой на списание МОДА, което преди време Калинка ми препоръча. И съм буквално възхитена. Две МЕГА яки фотосесии, няколко доста интересни статии и доволно точене на лиги по разнообразни артикули. Дори рекламата на задната корица е супер сладка.

Сесиите от броя пък можете да погледнете на сайта на списанието

(07. 10.2009)

Вчера със Скункса обсъждахме как точно да оползотворим отпуската, която трябва да си вземе до края на годината и тъй като не намерихме нищо приемливо (хем добра дестинация, хем да не е за безумно много кеш), той изникна с гениална идея. Punk & Disorderly, 01-04.04.2010, Berlin. Юпий! Хем ще разгледам аз Берлин (той вече е бил там), хем със сигурност ще чуем супер яки групи (аз си стискам тайно палци за някои, но може и да не ме огрее), хем ще имаме време да съберем достатъчно пари и да ни е щастливо :Р

myspace на фестивала

сайта на фестивала

Скункса по пътя към фестивала 😀

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: